Hva er Virus?

Når du blir forkjølet eller har influensa, betyr det at kroppen din har blitt angrepet av virus. Virus er små parasitter som finnes overalt i vårt miljø og spesialiserer seg på å invadere celler av levende organismer, hvor de deretter formerer seg.

Det er over 600 virus som kan forårsake infeksjoner hos mennesker, og blant dem er det rundt 200 som smitter i nesen og halsen. Den vanligste årsaken til forkjølelse er rhinoviruset, som finnes i minst 150 varianter. Andre vanlige forkjølelsesvirus er coronavirus, parainfluensavirus, influensavirus og RSV. Mer enn halvparten av alle barn under ett år og et flertall av alle toåringene har hatt minst en RSV-infeksjon. Influensavirus er vanligvis delt inn i type A, B og C, som igjen er delt inn i flere undergrupper. Type A og B er de som forårsaker epidemier hos mennesker, kjent som sesonginfluensa.

Virus i kroppen

Når vi får ett virus i kroppen, reagerer immunforsvaret ved å danne antistoffer som binder seg til og ødelegger «inntrengerne». Men siden det er så mange ulike typer virus og de er gode til å forandre seg, er det vanskelig for kroppen å gjenkjenne dem neste gang du blir smittet. Immunsystemet kan derfor ikke gi noen langsiktig beskyttelse mot enten forkjølelse eller influensa.

De kliniske studiene for Viruseptin inkluderer ikke data for det nye Coronaviruset, COVID-19