Forskjellen mellom bakterier og virus

Hva er bakterier?

Bakterier er svært små, enkeltcellede organismer som finnes overalt, både i kroppen og i vårt miljø. De multipliserer raskt ved oppdeling og er svært tilpasningsdyktige, noe som betyr at de kan leve i ekstreme miljøer der det ikke er noe annet liv. I menneskekroppen er det omtrent ti ganger flere bakterier enn menneskelige celler, deriblandt på huden, i mage-tarmkanalen, i munnhulen og på kjønnsorganene. De fleste bakterier er bra for oss og bidrar til å beskytte kroppen mot infeksjoner ved å ta bort skadelige bakterier og stimulere immunsystemet. I tarmene lever for eksempel en rekke godartede bakterier som hjelper oss å absorbere næringsstoffer i maten og produsere stoffer som er viktige for at kroppen skal fungere normalt. Bakteriene i tarmen heter vanligvis mikrobiota og anses i dag av mange forskere som ett eget organ.

Dessverre er det også noen bakterier som kan forårsake sykdommer, såkalte patogene bakterier. Borrelia, kikhoste, tuberkulose, klamydia, pneumokokker og salmonella er noen eksempler på bakterielle sykdommer.

Hva er forskjellen mellom bakterier og virus?

Både virus og bakterier kan gjøre oss syke ved å smitte kroppen og de smitter på stort sett samme måte. Men det er også mye som skiller dem. Bakterier er større enn virus og kan leve og trives nesten hvor som helst, mens virus kun kan formere seg ved å invadere levende celler. Bakterielle infeksjoner og virusinfeksjoner behandles også på ulike måter. Det er færre medisiner for virussykdommer og mens antibiotika er effektivt mot bakterier, er det helt ineffektivt mot virus. Det er imidlertid mulig å vaksinere mot visse virus

De kliniske studiene for Viruseptin inkluderer ikke data for det nye Coronaviruset, COVID-19