Om Viruseptin

Du kan komme langt med god håndhygiene og sunn fornuft hvis du vil unngå forkjølelse, men noen ganger kan immunforsvaret trenge litt ekstra hjelp for å holde deg frisk og unngå potensielt alvorlige følgetilstander av forkjølelse, spesielt hvis du tilhører en høyrisikogruppe.

Med Viruseptin munn- og nesespray kan du forebygge forkjølelse og influensalignende symptomer, eller få lindring hvis du allerede er blitt syk. Viruseptin kan kjøpes på apoteket.

Kliniske studier viser at Viruseptin kan:

 • Forhindre forkjølelsesvirus å formere og spre seg*
 • Reduserer virusmengden med  >90 %.
 • Lindrer forkjølelses- og influensalignende symptomer
 • Forkorte sykdomsperioden med i gjennomsnitt to dager

Slik fungerer Viruseptin

Den raskeste måten for virus å angripe kroppen på går gjennom neseslimhinnen – dette gjelder spesielt for de virusene som forårsaker forkjølelse og influensa.* Hvis slimhinnen er tørr eller irritert, noe som blant annet skyldes luftforurensning og tørr luft, blir det lettere for viruset å infisere slimhinnen. Når viruset er festet til cellene, kan det raskt spre seg til resten av kroppen, noe som gir klassiske forkjølelsessymptomer som hoste, vondt i halsen, tretthet og hoste.

Viruseptin nesespay inneholder det aktive stoffet iota carrageenan (Carragelose®), et stoff ekstrahert fra røde sjøalger. Virkestoffet Carragelose® dekker seg rundt forkjølelsesvirus og forhindrer at det fester seg på slimhinner. Dermed reduseres formering og spredning av virus som danner infeksjon i luftveiene. Viruseptin har en dobbelt effekt:

 • Omslutter viruspartiklene og hindrer dem i å feste seg til neseslimhinnen, noe som igjen reduserer risikoen for spredning.
 • Fukter neseslimhinnen og danner en varig, fuktighetsgivende og beskyttende hinne mot virus som prøver å etablere seg der.

Viruseptin munnspray inneholder også Carragelose® og har samme forebyggende og beskyttende effekt mot forkjølelsesvirus som nesespray, men med effekt i slimhinnene som finnes i munn og hals. Væsken fra sprayen omslutter virus partiklene og forhindrer at de festes til munn og hals mens de samtidig fukter slimhinnene, og støtter kroppens naturlige beskyttelse mot forkjølelsesvirus. Sprayen kan brukes både for å forebygge og behandle forkjølelse.

En forkjølelsesspray du kan stole på

Viruseptin er en første forkjølelsesspray som har påvist effekt i flere omfattende og velkontrollerte kliniske studier på pasienter*. Både barn og voksne som har blitt rammet av flere forskjellige forkjølelse- og influensavirus, har testet nesesprayen. I en studie fikk over 200 voksne med tidlige symptomer på forkjølelse enten Viruseptin eller placebo tre ganger daglig i en uke. Pasienter som brukte Viruseptin ble i gjennomsnitt sykdomsfrie over to dager raskere enn de som fikk placebo.

En forkjølelsesspray for hele familien

Viruseptin er et sikkert produkt for både barn og voksne. Viruseptin kan anvendes fra ett års alder. Både nesesprayen og munnsprayen kan brukes av gravide og ammende. Av hygieniske årsaker og for å unngå smitte, bør alle familiemedlemmer bruke sin egen spray.

Dosering

Start å bruke Viruseptin så snart du føler de første forkjølelsessymptomene som hoste, vondt i halsen, nysing eller tett nese. Viruseptin gir bedre beskyttelse, jo før du starter behandlingen. Spray en spraydose i hver nesebor minst tre ganger om dagen til symptomene er borte. Du kan bruke Viruseptin nesespray så lenge du trenger det, men hvis du får feber eller ikke merker noen forbedringer innen en uke, bør du kontakte legen din. Viruseptin munnspray kan også brukes en eller flere ganger om dagen. En eller flere doser sprøytes ned i svelget etter behov. Verken Viruseptin munnspray eller nesespray har noen kjente bivirkninger og kan brukes i lang tid uten risiko for overdosering eller misbruk.

Kjøp Viruseptin her

De kliniske studiene for Viruseptin inkluderer ikke data for det nye Coronaviruset, COVID-19

 1. Eccles et al. Respiratory Research 2010, 11:108
 2. Fazekas et al. BMC Complementary & Alternative Medicine 2012, 12:147
 3. Ludwig et al. Respiratory Research 2013, 14:124
 4. Koenighofer et al. Multidisciplinary Respiratory Medicine 2014, 9:57
 5. Eccles et al. Respiratory Research 2015, 16:121

*De kliniske studiene for Viruseptin inkluderer ikke data for det nye Coronaviruset, COVID-19