Spørsmål og svar

Hva er den beste måten å unngå forkjølelse på?

God håndhygiene, et balansert kosthold, nok søvn og god mosjon gir en god beskyttelse mot forkjølelse og influensa. Men hvis du har nedsatt immunforsvar eller føler at du vil ha ekstra beskyttelse mot virus i forkjølelse sesongen, kan reseptfrie legemidler og medisinsk utstyr som Viruseptin være en effektiv beskyttelse mot virusinfeksjoner i nese, munn og hals. I tilfeller der forkjølelsen allerede har brutt ut, forkortes sykdomsperioden og risikoen reduseres for infeksjonen kommer tilbake. Viruseptin kan forebygge og bekjempe forkjølelse ved å redusere mengden virus i slimhinnene og danne en fysisk barriere mot virus.

Hva er Viruseptin?

Viruseptin munn- og nesespray er produkter som kan forebygge og gi støttende behandling ved forkjølelse og influensalignende symptomer. De inneholder den aktive ingrediensen iota carrageenan, et stoff ekstrahert fra marine alger og som har bevist effekt mot forkjølelse og influensalignende symptomer. Iota carrageenan virker ved å fukte slimhinnene i de øvre luftveiene og danne en fysisk barriere for viruset. Virusene omsluttes slik at det blir vanskeligere for dem å feste seg til slimhinnen og formere seg.

Hva er forskjellen mellom Viruseptin og en vanlig slimavsvellende nesespray?

Både Viruseptin og vanlige slimavsvellende nesespray kan brukes til å lindre symptomene når du er rammet av en øvre luftveisinfeksjon. Vanlig slimavsvellende nesespray motvirker tett nese, mens Viruseptin effektivt hindrer formering og spredning av virus gjennom å danne en fysisk barriere i slimhinnen

Hvem kan bruke Viruseptin?

Hele familien! Viruseptin er den første og eneste forkjølelsessprayen som er testet og godkjent for barn fra ett års alder. Den kan også brukes av gravide og ammende kvinner.

Hvor lenge kan jeg bruke Viruseptin?

Det er ingen øvre grense for hvor mange dager, uker eller måneder du kan bruke Viruseptin. Sprayen har ingen kjente bivirkninger og kan ikke misbrukes eller overdoseres.

Kan Viruseptin lindre hoste?

Viruseptin bekjemper alle forkjølelsessymptomer inkludert hoste ved å hindre virus å feste seg på slimhinnen gjennom å omslutte (fange) viruset og danne en beskyttende barriere. Således hindres formering og spredning av viruset. Hvis du har hoste, er hes eller tørr i halsen fordi du har røkt, sunget eller snakket mye, kan Viruseptin munnspray lindre symptomene ved å fukte slimhinnene i munnen og svelget. Dette forebygger også nye virusangrep og andre problemer som kan forverres som følge tørr og irritert slimhinne i svelget.

Kan jeg bruke både munnspray og nesespray sammen?

Absolutt! Både munn- og nesesprayen gjør det vanskeligere for virus å feste seg på forskjellige steder, slik at bruk sammen gir den beste og mest omfattende beskyttelsen mot forkjølelse. For best effekt, begynn å bruke sprayen så snart du begynner å føle symptomene.

Hvor lenge varer effekten av sprayen?

Ved bruk av Viruseptin nesespray, dannes en beskyttende film på neseslimhinnen, som varer i omtrent fire timer etter at du har sprayet nesen. For å få varig effekt mot forkjølelsessymptomer, bør du bruke sprayen minst tre ganger om dagen.

Når skal jeg oppsøke lege for en luftveisinfeksjon?

Forkjølelsessymptomer er vanligvis verst de første dagene, for deretter å gradvis reduseres. Hvis du har brukt Viruseptin i noen dager og fortsatt føler deg dårlig eller har høy feber, bør du kontakte legen din. En forkjølelse er normalt ufarlig, men kan noen ganger føre til mer alvorlige følgesykdommer, som bihulebetennelse, lungebetennelse og halsbetennelse. Dette kan kreve behandling med antibiotika. Risikoen for å bli rammet av følgesykdommer er større for personer over 65 år, diabetikere, ved hjertesykdom, overvektige og personer med nedsatt immunfunksjon eller lungefunksjon

De kliniske studiene for Viruseptin inkluderer ikke data for det nye Coronaviruset, COVID-19